В Ємені урядові війська вигнали повстанців з порту на Червоному морі

Сили, лояльні до єменського уряду, планують відрізати постачання повстанців-хуситів з моря

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на DW.

Проурядові сили Ємену в понеділок, 23 січня, взяли утримуване повстанцями-хуситами портове місто Моха на узбережжі Червоного моря. Речник армії уточнив, що операцію підтримували сили коаліції під проводом Саудівської Аравії, йдеться у заяві медіацентру збройних сил країни, на яку посилається агенція dpa.

У ній також зазначається, що армія взяла усе місто, тоді як інформагентство AFP з посиланням на польового командира вказує, що бої з повстанцями станом на вечір понеділка тривають на південних околицях міста. Порт Моха, один з найстаріших в Ємені, вважається ключовою ланкою у ланцюгу постачань зброї повстанцям, під контролем яких залишається столиця Сана та значна частина півночі країни.

Операція має також продовжитися боями за порти Ходейда та Аль-Саліф, через які, на думку коаліції, Іран постачає зброю повстанцям, додає агенція AP.

Нагадаємо, що коаліція арабських країн на чолі з Саудівською Аравією підтримує в Ємені лояльні до президента Абда Раббо Мансура Хаді сили. Проти них виступають повстанці-хусити та військові, лояльні до екс-президента Алі Абдулли Салеха.

Конфлікт у Ємені триває з вересня 2014 року, країна поділена між шиїтами-хуситами, котрих підтримує Іран, адміністрацією Хаді та терористичним угрупованням "Аль-Каїда на Аравійському півострові".

Нагадаємо, що вчора у боях за стратегічну Баб-ель-Мандебську протоку загинуло 66 осіб.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme