У Китаї заявили про початок бебі-буму

У Китаї народжуваність зросла до найвищих з 2000 року показників.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на урядового чиновника, передає Depo.ua.

З 2016-му в КНР з'явилися на світло 17,6 мільйона дітей, в тому час як в 2011-2015 роках - на 1,4 мільйона чоловік щорічно менше.

Позитивна динаміка пояснюється змінами в законодавстві, введеними в 2015 році, згідно з якими китайським сім'ям з 1 січня 2016-го дозволили заводити більше однієї дитини.

Історії китайських сімей, які втратили все через девізу "Одна сім'я - одна дитина"

"У той час як число жінок дітородного віку зменшилася на п'ять мільйонів, кількість пологів значно збільшилася, тим самим демонструючи, що зміна політики в галузі планування сім'ї були надзвичайно своєчасним і ефективним", - зазначив один з керівників Національної комісії у справах охорони здоров'я та планування сім'ї КНР Ян Веньчжуан.

За його словами, до 2020 року прогнозується щорічне скорочення числа жінок дітородного віку приблизно на п'ять мільйонів чоловік, проте Китай сподівається зберегти народжуваність на рівні 17-20 мільйонів немовлят на рік. Таким чином планується до кінця другого десятиліття 21-го століття збільшити чисельність населення в країні до 1,42 мільярда чоловік (для порівняння, під кінець грудня 2015 року цей показник становив 1,37 мільярда).

Для досягнення цієї мети передбачено, зокрема, збільшити штат медперсоналу і кількість лікарняних ліжок у пологових будинках.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme