У Харкові грип атакував дітей

З 16 по 22 січня в Харківській області на грип та ГРВІ захворіли 7,6 тис. людей, з яких 4,2 тис. – діти до 17 років

Як повідомили кореспонденту Depo.Харків у "Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров’я", показник захворюваності не перевищує пороговий рівень.

При цьому кількість хворих збільшилася, зросли темпи росту захворюваності. "Серед дітей захворюваність зросла на 23,9% за рахунок дітей вікової групи від 5 до 14 років", - зазначили в центрі.

Більшість з них відвідують навчальні заклади.

Безпосередньо в Харкові протягом минулого тижня захворіли 4,6 тис. людей, серед яких 2,5 тис. – діти.

"У порівнянні з попереднім тижнем відбулось зростання кількості хворих та темпу приросту захворюваності на 4,9%. Серед дітей захворюваність зросла на 16,5% за рахунок дітей вікової групи від 5 до 14 років", - зазначили фахівці.

Перевищення показника епідемічного порогу не відмічається.

Найвищий показник захворюваності зареєстрований у Куп'янському районі, найнижчий у м. Первомайський та у Первомайському районі.

Госпіталізовано 154 людини, з них 106 - діти до 17 років.

"Превалюючим етіологічним чинником захворюваності на третьому тижні є РС-вірус, який виявлено у 43,1% хворих, у 34,5% виявлено аденовірус та у 22,4% — вірус парагрипу. Методом полімеразно — ланцюгової реакції обстежено 4 хворих з підозрою на грип та ГРВІ, у однієї особи (25%) виявлено вірус грипу А(Н3N2)", - додали в центрі.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme