Турчинов попереджає: Росія готує вбивства українських політиків та журналістів

Спецслужби Росії готують ліквідацію українських політичних і громадських діячів, а також представників ЗМІ

Про це йдеться у заяві секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, передає Depo.ua.

За словами Турчинова, російські спецслужби створили мережу терористичних груп для ліквідації політичних, громадських діячів, представників ЗМІ "з метою нагнітання страху, створення хаосу та дестабілізації ситуації в Україні, щоб зламати готовність українців протистояти військовій агресії Росії".

Він також зазначив, що відповідальність за використання спецслужб для організації терактів "повністю несе політичне керівництво Росії, яке перетворило свою країну на центр світового тероризму".

"Україна буде переслідувати в правовому порядку і вимагатиме, зокрема, через міжнародні інстанції, видачі всіх злочинців, причетних до організації терористичної діяльності на нашій території, які ховаються за посвідченнями російських спецслужб Росії. Ми будемо жорстко попереджувати будь-які дії, які загрожують життю українських громадян", - заявив секретар РНБО.

Нагадаємо, що 21 січня голова СБУ Василь Грицак заявив про розкриття спроби замаху на одного з депутатів Верховної Ради УкраїниПредставники спецслужби оприлюднили два сценарії замаху на нардепа.

Згодом з’ясувалося, що йдеться про Антона Геращенка. Вчинити злочин мали двоє громадян України, які раніше перебували в ув'язненні на окупованій території Криму і були достроково звільнені. За даними слідства, їхні дії координував колишній громадянин України Андрій Тихонов, який нині проживає в російському Бєлгороді.

Геращенко вважає, що йому поталанило не повторити долю журналіста Павла Шеремета, підірваного півроку тому в Києві: СБУ вчасно виявила прибуття на територію України потенційних убивць. 

Нардеп припустив те, що замах на нього та Павла Шеремета готували у диверсійному центрі, який працює на території Росії. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme