Цукерберг судиться з гавайцями за землі їхніх дідів

Власник "Фейсбук" запевняє, що нікого не збирається виселяти примусово

Цукерберг судиться з гавайцями за землі…

Гендиректор і власник соцмережі Facebook Марк Цукерберг подав судові позови до "сотень гавайців", щоб змусити їх продати йому невеликі ділянки землі, які розташовані межах 700 акрів (близько 300 га), придбаних мільярдером на острові Кауаї два роки тому за 100 млн доларів. Про це повідомляє Depo.Миколаїв з посиланням на News.ru.

Як уточнює видання, фірми, підконтрольні Цукербергу, подали вісім так званих "тихих" титульних позовів до суду Кауаї 30 грудня з проханням про примусовий продаж ділянок на відкритому аукціоні за найвищою ціною. Йдеться про ділянки загальною площею трохи більше 8 акрів. Їхні власники отримали цю землю в спадок ще від своїх дідів, і вони зараз мають право ходити по території Цукерберга. Його ж такий стан справ не влаштовує.

У ЗМІ ця тема швидко набула скандального забарвлення, на що мільярдер прореагував розгорнутим поясненням на своїй сторінці на Facebook. "Всі ці люди отримають гроші за те, про наявність чого (у них у власності - ред.) вони навіть не знали. Ніхто не буде виселений насильно", - йдеться, зокрема в коментарі Цукерберга.

Він запевнив, що його юристи попередньо зустрілися з усіма власниками спірних ділянок, яких змогли відшукати, щоб домовитися з ними про справедливу ціну викупу. Решті ж були розіслані судові повідомлення з попередженням про те, що якщо протягом 20 днів вони не дадуть відповідь, то автоматично втратять права на дану власність.

За словами Цукерберга він працює разом з професором-дослідником корінного населення Гаваїв і давно є членом цієї спільноти. "Він разом з нами бере участь в судовому процесі. Для нас це дуже цінно, ми поважаємо гавайську історію і традиції. Ми любимо Гаваї, і ми хочемо бути корисними членами місцевої громади та дбати про місцеву природу ", - пише Цукерберг.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme