СЦКК заявляє, що розведення сил у Станиці Луганській неможливе

Розведення сил у Станиці Луганській неможливе, бойовики майже щоденно порушують "режим тиші"

Про це повідомив керівник української сторони СЦКК Анатолій Петренко, передає Depo.Донбас з посиланням на "112 Україна".

"Загальна ситуація залишається складною вздовж всієї лінії розмежування. Певним чином спостерігається відносне зниження інтенсивності застосування важкого озброєння, ствольної артилерії і мінометів, але все ж таки неспокійно, оскільки противник застосовує стрілецьку зброю. Те, що стосується Станиці Луганської, розведення там не є можливим через систематичні порушення "режиму припинення вогню" з боку незаконних збройних формувань. Насправді такі обстріли відбуваються майже щоденно. Для статистики, таких порушень було зафіксовано 37 лише в грудні. І зараз, 23 січня, ми маємо 32 порушення. Вчора вогонь по Станиці Луганській відкривався три рази", - зазначив він.

Петренко підкреслив, що для бойовиків важлива Станиця Луганська, оскільки це стратегічний напрямок на Луганськ.

"Вони відносно наших позицій мають переважно тактичне розташування, їхні позиції добре фортифікаційно обладнані. І на цей час немає підстав говорити про те, що вони налаштовані і здійснюють конкретні кроки для того, щоб знизити напругу і відвести війська на цій ділянці", - додав він.

Нагадаємо, що у зоні АТО станом на 18:00 зафіксовано 22 обстріли. Одного українського військового було поранено.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme