Спалах АЧС під Харковом: свинину продаватимуть тільки з м’ясокомбінатів

Харків оголосили зоною спостереження в зв'язку зі спалахом африканської чуми свиней

Як передає Depo.Харків із посиланням на сайт Харківської міськради, відповідне рішення було прийнято на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Харківській міській раді.

За відомостями міськради, спалах цього захворювання, загибель свині у дворі домоволодіння, було виявлено у селі Білаші Дергачівського району. При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи 12 січня було поставлено діагноз "африканська чума свиней". За попередньою інформацією, в селі Білаші в двох домогосподарствах утримували 14 голів свиней.

Комісією встановлено зону нагляду і захисту в радіусі 20 км від місця епізоотичного спалаху, до якої входить вся територія Харкова.

У зв'язку з ситуацією, що склалася, у всіх торгових точках Харкова (ринки, супермаркети, магазини) буде заборонено торгівлю свининою і продукцією свинарства, яка була придбана не на промислових підприємствах. Дозволена торгівля цією продукцією, тільки якщо вона куплена на комбінатах. Контролювати це рішення будуть співробітники Держпродпотребслужби і Національної поліції. Заборона триватиме до 22 лютого.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme