Щорічно у Києві реєструють до п'яти випадків сказу

У Києві щороку реєструють від 3 до 5 випадків захворювання на сказ серед тварин

Щорічно у Києві реєструють до п'яти випа…

При цьому за останні 20 років не було зафіксовано жодного летального випадку серед людей, повідомляє Depo.Київ з посиланням на "Город Киев".

"Щороку у столиці реєструється від 3 до 5 випадків сказу серед тварин. Це абсолютно нормальна, типова ситуація для Києва. Трапляється це через те, що городяни забирають тварин зимувати до себе в квартиру", - пояснює голова Держпродспоживслужби Олег Рубан. 

Також він нагадав, що нещодавно в Дніпровському районі був зафіксований випадок захворювання на сказ. Вірус виявили у домашньої кішки, господарі якої проживають на вул. Курнатовського. Через цей випадок на прилеглих вулицях на 60 діб був введений карантин.

За словами Рубана, зміни в поведінці хворої кішки помітили її господарі. Вони звернулися до ветеринарної клініки.

"Як тільки після смерті кішки підтвердився сказ, в частині району був оголошений карантин. Відомо, що кішка заразилася минулого літа на відпочинку зі своїми господарями. Зараз по району проводиться вакцинація домашніх тварин, вилов безпритульних тварин", — повідомив глава Держпродспоживслужби.

Він також нагадав основні симптоми, які можуть вказувати на те, що домашня тварина підхопила небезпечний вірус.

"У тварини відбуваються зміни в поведінці, не характерні для звичайного життя. Вона схильна проявляти агресію і відмовляється від рідини (пиття). Ці симптоми повинні насторожити і слід негайно звернутися до ветлікарні", — поперджає Рубан.

Довідка. Сказ  - остре особливо небезпечне інфекційне захворювання, що викликається нейротропним вірусом і характеризується тяжким ураженням центральної нервової системи (енцефаліт) і завжди, при відсутності своєчасного адекватного лікування, закінчується смертю хворого.

Для лікувально-профілактичної імунізації застосовується антирабічна вакцина та імуноглобулін. Курс імунізації складається із 6 ін’єкцій антирабічної вакцини. Імуноглобулін додатково призначається при тяжких укусах.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme