Що розповів Геращенко про російські "ескадрони смерті" в Україні

Невдала спроба замаху на нардепа-"фронтовика" обростає новими подробицями. Деякі з них поки що виглядають дещо сумнівно

Що розповів Геращенко про російські "еск…

Сьогодні Антон Геращенко давав прес-конференцію, на якій можна було дізнатися наступні речі.

Диверсійно-терористичний центр в Росії

"Спроба замаху на мене, якій запобігла СБУ, є лише однією з ланок роботи диверсійно-терористичного центру, створеного на території Росії, якому поставлено завдання, працювати виключно з громадянами України з кримінальним минулим, промитими російською пропагандою мізками, як правило, які ненавидять нашу країну. влаштовувати злочини на території нашої країни", - заявив Геращенко. Він зазначив, що судячи з почерку замаху, слідчі переконані, що на 99,9% вбивство журналіста Павла Шеремета готували представники цього центру. При цьому Геращенко не відповів, хто міг організувати такий диверсійний центр.

Чому не запобігли вбивству Павла Шеремета

"Це унікальний збіг обставин, що інформація про цих осіб завдяки щасливій випадковості стала відомою СБУ. Якби інформація про приїзд вбивць Шеремета була також відома СБУ, то, ймовірно, цьому вбивству можна було б теж запобігти. Мені поталанило. Якби СБУ не дізналася про приїзд цих осіб, то, ймовірно, мене чекала доля Павла Шеремета", - вважає Геращенко. Політик запевнив, що сам попередньо знав від СБУ про підготовку замаху, але члени його сім’ї – ні.

Терористи з "15 інтербригади ДНР"

У замаху на Геращенка брали участь колишні терористи із "15 інтербригади ДНР", яку ЗСУ розгромили під Мар'їнкою щe в 2015 році. "Нападали бандити, різали колеса, розбивали скло, відбирали барсетки. В результаті оперативних заходів було встановлено 15 фігурантів, які виявились бійцями так званої "15 інтербригади" "ДНР", яку розгромили ЗСУ в червні 2015 року в Мар’їнці. Коли вони опинились в СІЗО в Рівному і зрозуміли, що навколо дуже патріотично налаштовані люди, вони вирішили співпрацювати зі слідством і розповіли, що після розгрому "інтербригади" їх зібрали, вивезли в Підмосков’я, запропонувавши їм повернутись в Україну з родинами і сприяти дестабілізації ситуації в державі - красти, грабувати і так далі. Їх зв’язки із ФСБ задокументовані. Для всіх завдань вибирали громадян України, раніше сидимих, з проросійськими настроями", - сказав Геращенко.

Херсон – в зоні ризику терористичної атаки

Завербовані в Росії громадяни України з проросійськими поглядами отримали завдання дестабілізувати ситуацію в Херсонській області підпалами і розповсюдження інформації про них. Зокрема, за словами Геращенка, саме російські агенти підпалили під Новий рік квартиру мера Херсона Володимира Миколаєнка. Окрім того, у Херсоні планувалися підпали осель керівника благодійного єврейського фонду, голови міського Меджлісу, представника Батьківщини молодої, нардепа від Батьківщини Юрія Одарченка, помічника нардепа Рефата Чубарова. Наразі агенти затримані та зізналися у вчинених і запланованих підпалах. Їхньою метою була дестабілізація на Херсонщині. Для чого вони мали не лише підпалювати оселі, а й знімати це і розповсюджувати інформацію з повідомленням, що це є покарання політиків і громадських діячив за їхню діяльність.

Все як в кіно

"Існує дуже хороший телесеріал, хоча і російський, "Ліквідація". Там показаний приклад, коли агент Абвера ставить завдання створити в Одесі після війни ситуацію постійних терактів, бандитизму, щоб сказати: Дивіться, маршал Жуков, командуючий Одеським військовим округом, не контролює ситуацію. Те ж саме намагаються зробити російські спецслужби за участю громадян України", - сказав Геращенко.

Російським терористам загрожує суд

Працівники російських спецслужб можуть бути оголошені в міжнародний розшук за причетність до терактів на території України. "Ми затримали трьох осіб, раніше засуджених.  Один – в листопаді за вбивство Мамчура, двоє – за замах на мене. Але це лише виконавці, це розхідний матеріал. Зараз від них відхрещуються. Але ми знаємо окремих осіб з російських спецслужб, можливо, вони потраплять в міжнародний розшук", - зазначив Геращенко. Він додав, що працівники російських спецслужб мають усвідомлювати, що з них "зірвані маски".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme