Російський "АвтоВАЗ" припинив поставки машин до України, - ЗМІ

Lada Granta, один з найдешевших автомобілів в Україні, зникла з продажу ще в листопаді минулого року

Про це повідомили відразу кілька джерел на вітчизняному авторинку, передає Depo.ua з посиланням на CarDiagram.

За їхніми даними, поставок не було з осені минулого року.

Сьогодні в наявності у дилерів залишилося всього дві моделі – позашляховик "Нива" та універсал "Ларгус". Що ж стосується "Гранти" і "Калини", то їх немає в продажу з 2016-го, зазначають у виданні.

Lada Granta, один з найдешевших автомобілів в Україні, зникла з продажу ще в листопаді минулого року. Відтоді поставки автомобілів українським дистриб'юторам "АвтоВАЗ" так і не відновив.

Одне з джерел видання стверджує, що "АвтоВАЗ" ще не прийняв остаточного рішення, чи відвантажувати автомобілі до України.

Представники російського автовиробника ніяк не можуть визначитися з ціновою політикою. Останнім часом "Лада" програвала цінову битву тому ж ЗАЗу, про що свідчить статистика продажів за 2016 рік. А вартість деяких моделей і зовсім була на рівні європейських іномарок.

З 2016 року Україна ввела спеціальне мито на російські автомобілі. Для "АвтоВАЗу" спеціальна ставка імпортного мита становить 14,57%.

До того ж з минулого року між Україною і Росією більше не діє зона вільної торгівлі. Тому російські машини оподатковуються 10-відсотковим податком. Тобто фактично імпортер "Лади" в Україні з 2016 року має заплатити у вигляді податків близько чверті від вартості автомобіля.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme