Росіянам заборонили дивитися на іспанський хамон

На Росії Ульянівський районний суд під головуванням судді Ельміри Касимової прийняв безпрецедентне рішення: відтепер росіянам заборонено навіть дивитися на іспанський м’ясний продукт хамон (в’ялений свинячий окіст) через інтернет

Сайт розташованого в Іспанії магазину, на якому росіяни могли замовити хамон з доставкою по пошті, цим же рішенням суду був внесений в Єдиний реєстр заборонених ресурсів як "загрозливий основам конституційного ладу Росіії, основ моральності і законним інтересам громадян", передає Depo.ua з посиланням на by24.org.

Тепер сумно відомий "Роскомнадзор" буде зобов’язаний протягом декількох днів заблокувати доступ до ресурсу, на якому містяться зображення забороненого на Росії продукту, інформація про нього, а також ціни". Це є однією з вимог, викладених в рішенні суду Ульяновського району по справі № 2а-685/2016.

У своєму рішенні суддя Ельміра Касимова послалася на Федеральний закон № 149-ФЗ "Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації", яким дійсно передбачена така міра захисту росіян від відомостей, які "загрожують основам конституційного ладу". Мабуть, вона вирішила, що, надивившись на картинки з зображенням забороненого в Росії "путінськими антисанкціями" іспанських м’ясних ласощів, росіяни відразу ж побіжать скидати владу.

Цікаво, що, незважаючи на це, іспанський інтернет-магазин м’ясних продуктів здаватися не збирається. Як і згортати свій бізнес на Росії: він уже розіслав своїм клієнтам в цій країні електронні листи з рекомендаціями, як обійти блокування "Роскомнадзора". У числі іншого, для цього іспанські м’ясовиробники пропонують використовувати спеціальні програми, доступні для завантаження ресурсів з Apple AppStore та Google Play.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme