Росія звинуватила Україну в морських провокаціях

Дії Військово-морських сил України в Чорному морі є провокаційними і загрожують безпеці морської економічної діяльності Росії

Про це інтерв'ю "Российской газете" заявив заступник керівника прикордонної служби ФСБ РФ Геннадій Медведєв, передає Depo.ua.

Минулого року, 31 березня, одне з суден Військово-морських сил України вчинило провокаційні дії – відкрило вогонь з автоматичної стрілецької зброї по самопідйомній буровій установці "Таврида" в Чорному морі,
– стверджує Медведєв.

Зазначимо, що в ФСБ вважають, що ця бурова – власність кримського державного підприємства "Черноморнефтегаз".

За словами Медведєва, фрегат "Гетьман Сагайдачний" і водолазне судно "Почаїв", з борту якого нібито вівся обстріл, були видворені з району розташування бурової установки.

Представник ФСБ також поскаржився на порушення державного кордону Росії і провокаційні дії антиросійськи налаштованих громадян України, причому "як щодо офіційних представників прикордонної служби, так і щодо громадян Росії, які перетинають кордон з Україною".

Нагадаємо, що російська компанія "Державне унітарне підприємство "Черноморнефтегаз", яка незаконно привласнила українські активи після анексії Криму, щорічно видобуває на шельфі Чорного моря 2 млрд куб. газу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme