Проїзд на Київщині подорожчав на 40%

З 21 січня у приміських маршрутах Київщини ціна різко виросла в середньому на 40% до 12-15 гривень за поїздку

Проїзд на Київщині подорожчав на 40%…

Підняли вартість проїзду і по місту, повідомляє Depo.Київ з посиланням на "Громаду Приірпіння".

Так, проїзд з Бучі до Києва подорожчав з 11 гривень до 15 гривень (на більше, ніж 36%). По місту було 4 гривні, а стало 6 (на 50 %).

А в Ірпені 420-та маршрутка подорожчала на 50% – з 8 гривень стало 12. По місту стало 5 гривень.

У Коцюбинському ціна вже зросла з 4 до 5 гривень (на 25%).  

Додамо, що деякі громади Київщини перекривали трасу, оскільки не вважають підняття ціни виправданим. А селищна голова Коцюбинського наголошує, що для Коцюбинського, який є анклавом столиці, треба заводити комунальний транспорт.

"Мешканці селища працюють переважно в столиці. Податки йдуть в бюджет Києва. Відповідно коцюбинці мають право розраховувати на те, що їм перевідник дасть комфортні умови й ціна за цей сервіс буде виправданою", – сказала Ольга Матюшина.

Водночас у прес-службі Київської облдержадміністрації наголосили, що перевізників Київщини змусять обґрунтувати суттєве подорожчання проїзду, пише Українська правда. Київ

У суботу, 21 січня, у Броварах також подорожчав проїзд в маршрутках до Києва. Проїзд у приміських маршрутках підскочив до 12 грн. І це, кажуть перевізники,"красна" ціна, яка дозволить автопідприємствам ледь-ледь втриматися на плаву, а економічно-обгрунтованим називають тариф у 15 грн.

Нагадаємо, вартість проїзду з Києва до Вишневого у приміській маршрутці №820 зросла вдруге за місяць. На цей раз на 3 гривні – до 12 гривень за поїздку. 

Приміські маршрутки, що курсують з Ірпеня до Києва, також підняли ціни на проїзд. Так, з 8 листопада подорожчав на 1 гривню проїзд в маршрутках №392 (Ірпінь – Київ) – до 10 гривень за поїздку і № 379 (Ірпінь (ж/к "Гранд Лайф") – Київ) – до 9 гривень за проїзду.

З 18 листопада у столиці подорожчав проїзд в маршрутках, які курсують між Києвом і Бучею: №423, №424 та №421. Перевізники підняли ціни на проїзд у маршрутних таксі, що курсують столицею, та кількох на приміських, які заїжджають у Київ. 

Також у Києві з 10 січня подорожчає проїзд у приміській маршрутці №303, яка курсує до Василькова. До того ж проїзд у столичних маршрутках знову подорожчає. Так, з 21 січня приватні перевізники Києва підняли ціну на проїзд у маршрутках міста на 1 гривню.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme