Порошенко запросив президента Естонії в Україну

Президент України Петро Порошенко запросив президента Естонії Керсті Кальюлайд відвідати Україну найближчим часом

Про це повідомив глава української держави під час спільної заяви з естонською колегою, передає Depo.ua.

"Хочу проінформувати вас, що я запрошую пані президента Кальюлайд відвідати Україну найближчим часом. Ми з нетерпінням чекаємо", – сказав Порошенко.

Глава української держави уточнив, що в ході зустрічі обговорив з Кальюлайд порядку денного естонського головування в ЄС.

"Ми обговорили питання поліпшення інвестиційного клімату в нашій державі та прискорення проведення засідання міжурядової естонсько-української комісії для прискорення економічного співробітництва", – сказав Порошенко.

Новини за темою: Порошенко і Кальюлайд обговорили ситуацію на сході України
Порошенко заявив, що Україна вдячна Естонії за тверду позицію Таллінна разом з ЄС щодо підтримки суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави, за визнанням незаконною анексії Криму з боку РФ, рішучого засудження агресії РФ проти України, яка відбувається на сході нашої держави.

"Це ті позиції, за які ми, по-перше, дуже вдячні, які ще більше зміцнюють наш стратегічний альянс", – додав глава української держави.

Український гарант подякував Кальюлайд за гостинну атмосферу і за тверду і принципову позицію у підтримці України, а також за допомогу в реабілітації українських бійців.

"Не дивлячись на дощову погоду за вікном, ми відчуваємо себе дуже комфортно в колі друзів, у колі надійних, твердих партнерів", – додав Порошенко.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme