Помер колишній міський голова Ужгорода

Помер голова Ужгородського міськвиконкому у 1979-90 роках Еміл Попович

Помер колишній міський голова Ужгорода…

Про це Depo.Закарпаття повідомили в Ужгородській міськраді.

На 78-му році життя помер голова Ужгородського міськвиконкому (міський голова) у 1979-90 роках, Почесний громадянин Ужгорода Еміл Михайлович Попович.

12 років, коли Еміл Попович очолював Ужгород, називають піком розбудови обласного центру Закарпаття. Чимало знакових будівель – обласний драматичний театр, готель "Закарпаття", спорткомплекс "Юність" та тенісні корти на вулиці Шумній, новаторська будівля ПАДІЮНу на Студентській набережній, корпуси міської лікарні на БАМі, заводи "Турбогаз" та "Електродвигун", тисячі квартир у нових мікрорайонах - до всього цього він доклав чималі зусилля і організаторський талант.

Під час його керівництва містом до Ужгорода приєдналися Горяни, Доманинці, Дравці, він провів конкурс проектів розбудови міста, за напрацюваннями якого п’ять проектних інститутів Москви, Львова й Ужгорода розробили генеральний план розвитку міста над Ужем. Із 1987 року з ініціативи Еміла Поповича вже традицією стало широкомасштабне відзначення Дня міста, а Міжнародна дитяча олімпіада, яку він зважився провести в Ужгороді, увійшла в історію країни і міжнародного олімпійського руху.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme