Першотравенські будівельники "нагріли" півмільйона на ремонті доріг

Два капітальні ремонти з трьох виконали неякісно, тому представників технагляду також можуть притягнути до відповідальності

Першотравенські будівельники "нагріли" п…

У суботу, 21 січня, з урахуванням зібраних доказів за погодженням з процесуальним керівником повідомили про підозру службовій особі - керівнику будівельного підприємства міста Першотравенсь - у привласненні бюджетних коштів при ремонті доріг. Про це Depo.Миколаїв повідомили в прес-службі прокуратури області.

У жовтні 2015 року підрядна організація провела три капітальних ремонти дорожнього покриття вулиць у Першотравенську на загальну суму понад 2,4 млн грн. Водночас, керівник підприємства, зловживаючи службовим становищем, вніс недостовірні відомості до офіційних документів та завищив обсяги і вартість виконаних підрядних робіт на суму понад 500 тис. грн.

Окрім того, згідно висновків судової дорожньо-технічної експертизи, два капітальні ремонти дорожнього покриття виконані неякісно, мають критичні невідповідності та підлягають переробці. "Вказаній особі повідомили про підозру за ч.2, 3, 5 ст.191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно, в особливо великих розмірах) та ч.1, 2 ст. 366 КК України (службове підроблення, тобто видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки)", - зазначили у прокуратурі.

На сьогодні вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та накладення арешту на майно останнього для забезпечення відшкодування шкоди, завданої злочином. Також прокуратура вирішує питання про притягнення до відповідальності інших посадових осіб, які здійснювали нагляд за якістю та обсягами виконаних робіт.

Довідково: санкція статей передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялося, що з 12 жовтня Depo.ua називає за правилами української мови Первомайськ Першотравенськом. Детальніше читайте тут.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme