Олег Бахматюк пояснив, кому вигідне банкрутство Ukrlandfarming PLC

Голова Ради директорів Ukrlandfarming PLC Олег Бахматюк вважає, що продаж активів компанії за зниженою вартістю вигідний, в першу чергу, радникам голови Нацбанку, які супроводжуватимуть процес банкрутства

Про це він розповів в інтерв`ю ЛІГА.net, передає Depo.ua.

За його даними, нині компанія повинна зовнішнім кредиторам $1,5 млрд, всі активи закладені. "Якщо активи компанії будуть арештовані, то нічого не зміниться. Буде запущений процес банкрутства і буде друга "Мрія"...Буде знищена компанія. Половина людей, зайнятих у тваринництві, птахівництві та інших сферах аграрного сектора, виявляться непотрібними, зруйнуються виробничі процеси - і компанія моментально впаде. Це називається дистрес", - пояснив Бахматюк.

Він зазначив, що Ukrlandfarming PLC запропонував Нацбанку варіант, щоб компанія без дисконту, але з відстрочкою могла погасити всі зобов'язання.

"Наприклад, ми підписали з "Ощадбанком Росії" і Deutschebank  реструктуризацію на 10 років з умовою відстрочки зі зниженням відсотка від 2 до 7% до кінця періоду. Що робить Нацбанк? Нічого. Припустимо, що завтра НБУ виграє всі справи, заарештує все майно і рахунки. Що далі? Борг рефінансування перед НБУ близько 7,5-8 млрд гривень, перед Фондом гарантування - 11 млрд гривень. Після арешту всі активи впадуть в ціні і будуть продані за дуже заниженою вартістю", - прогнозує глава Ukrlandfarming PLC.

На його думку, зароблять на цьому, в першу чергу, ті, хто супроводжує процес реструктуризації. 

"Є зовнішні кредитори. При дистресі вони продаватимуть активи. І є НБУ, якому після цих кредиторів вже нічого не дістанеться. Кому вигідна така ситуація? Зароблять люди, які все це супроводжують, проводять ці реструктуризації, банкрутства, радники, які беруть участь у всіх цих процесах", - вважає Бахматюк.

"Я думаю, що ви їх знаєте так само, як і я", - додав він.

Нагадаємо, 17 січня голова Ради директорів Ukrlandfarming PLC Олег Бахматюк звернувся з відкритим листом до президента та прем`єр-міністра України з проханням втрутитися у ситуацію щодо спроб керівництва Нацбанку довести компанію до банкрутства.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme