На Закарпатті спалять зимову мару

Організатори свята "Ужгородська палачінта" оприлюднили програму

На Закарпатті спалять зимову мару…

"Ужгородська палачінта" – це гастрономічний фестиваль з різноманітною культурною та розважальною програмою, що поєднує українські і закарпатські традиції та сучасні тенденції. Назва фестивалю – "палачінта" (від угорськ. "palacsinta"), що на закарпатському діалекті означає "млинець", пише Depo.Закарпаття. Цьогоріч його проведуть вже у восьмий раз. Запланований фестиваль на 11-12 лютого. Традиційне місце проведення – Боздоський парк.

Також фестиваль матиме благодійне спрямування. Разом з Рухом підтримки закарпатських військових готуються заходи по збору коштів для потреб армії, а підприємці віддадуть на ці цілі частину виручки.

Під час заходу відубуться:  народні гуляння, концертна програма, веселі розваги та конкурси; сюрпризи для дітей; призи для сміливців, що вилізуть на стовб; традиційні закарпатські страви; дегустація напоїв, вина, меду, млинців, тощо; конкурс на найсмачніші млинці, нагородження переможців; тематичні фотозони; безпрограшна лотерея; спалення чучела зимової "мари"; благодійні акції – збір коштів для військових.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme