На Тячівщині висадять 20 гектарів лісу і горіхову плантацію

В основному будуть висаджені лісоутворюючі породи, такі як ялина, дуб, бук, явір тощо

На Тячівщині висадять 20 гектарів лісу і…

Про це Depo.Закарпаття повідомили у Закарпатському управління лісового господарства.

Цього року на території новоствореного Тячівського лісгоспу планують відтворити лісомасив на площі 20,4 гектара. У лісовому фонді в основному будуть висаджені лісоутворюючі породи, такі як ялина, дуб, бук, явір тощо. Усе з заготовленого насіння, яке зібрали цієї осені працівники лісової охорони, а це 114 кілограмів. 100 кілограмів дуба, чотири кілограми хвойних порід і п’ять інших листяних порід. Окрім того, на площі 1,5 гектари лісівники планують створити горіхову плантацію на місці пустиря.

"Вона розташується на території Тернівського лісництва. Лісівники планують вирощувати грецьки горіх. Ця плантація саджанців стане інновацією в нашому лісгоспі. Її місце розташування дозволить в майбутньому збільшити площу і промислове виробництво горіха. Таким чином, надіюся, вдасться задовольнити потреби населення, реалізовувавши горіх на внутрішньому ринку. Нові плантації також - це збільшення кількості працівників і надходження коштів до бюджету", - поінформувала директор Тячівського лісгоспу Наталія Катреняк.

За її словами, весняні роботи розпочнуться на лісових масивах уже в кінці березня поточного року. Окрім лісівників в озелененні Тячівщини візьмуть участь учні шкільних лісництв і вихованці спортивних секцій.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme