На Київщині вимагатимуть зниження вартості проїзду в маршрутках

Київська обласна державна адміністрація вимагає від автоперевізників повернути вартість проїзду в громадському транспорті до рівня, який був перед різким подорожчанням 21 січня

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням напрес-службу КОДА.

Зазначається, що нині обласна адміністрація готує звернення до Антимонопольного комітету з проханням перевірити різке підняття тарифів перевізниками Київської області на предмет змови.

"Спочатку чітке зрозуміле обґрунтування необхідності підвищення тарифу, а потім пошук прийнятного рішення, яке б влаштовувало обидві сторони", - йдеться в повідомленні, пише Українська правда. Київ

Нагадаємо, з 21 січня у приміських маршрутах Київщини ціна різко виросла в середньому на 40% до 12-15 гривень за поїздку.

Додамо, що вартість проїзду з Києва до Вишневого у приміській маршрутці №820 зросла вдруге за місяць. На цей раз на 3 гривні – до 12 гривень за поїздку. 

Приміські маршрутки, що курсують з Ірпеня до Києва, також підняли ціни на проїзд. Так, з 8 листопада подорожчав на 1 гривню проїзд в маршрутках №392 (Ірпінь – Київ) – до 10 гривень за поїздку і № 379 (Ірпінь (ж/к "Гранд Лайф") – Київ) – до 9 гривень за проїзду.

З 18 листопада у столиці подорожчав проїзд в маршрутках, які курсують між Києвом і Бучею: №423, №424 та №421. Перевізники підняли ціни на проїзд у маршрутних таксі, що курсують столицею, та кількох на приміських, які заїжджають у Київ. 

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme