На Донеччині затримали колишнього водія-охоронця "народного мера" Слов'янська

Співробітники кримінальної поліції Донеччини в ході оперативної розробки виявили колишнього охоронця "народного мера" Слов'янська

Про це інформує Depo.Донбас із посиланням на Департамент комунікації Національної поліції.

З 15 червня 2014 року він за власним бажанням примкнув до бойовиків, розраховуючи поправити свої фінанси. Саме в цей час терористи поставили керувати містом нового "мера" - після того, як попереднього звинуватили у розкраданні "гуманітарної допомоги".

Чоловік був призначений особистим охоронцем-водієм керівника окупаційної "влади" Слов'янська В'ячеслава Пономарьова, мав за плечима військову освіту, отриману в Росії, та службу в органах держбезпеки. На цій посаді водій пропрацював до звільнення міста від окупантів, 5 липня 2014 року.

За словами затриманого, він та ще 2 охоронців постійно супроводжували "начальника". Одним з цих двох був 30-річний слов'янець, якого поліцейські затримали у листопаді минулого року. Відпрацьовуючи його зв'язки, оперативники встановили, що, тікаючи з міста після звільнення міста ЗСУ, він залишив свій автомат "Калашникова" водію. Так вийшли на ще одну довірену особу "мера".

Зброї за місцем мешкання водія-охоронця не виявилося. "Я його розібрав та викинув у річку", - пояснює чоловік. Але знайшлось дещо інше - автомобіль біглого "мера". Поліцейські з'ясували, що чоловік декілька разів їздив до свого колишнього "боса" в окупований Донецьк. В одну з поїздок повернувся з автомобілем "Шкода", який належав "народному меру". За словами затриманого, транспорт він викупив.

Увесь цей час він перебував у місті, перебивався тим, чим і до війни - випадковими заробітками. Співробітники поліції зібрали докази пособництва підозрюваного терористам, які руйнували його власне місто. Серед матеріалів кримінального провадження є і відео, відзняті пропагандистським каналом РФ.

Наразі чоловіку оголошено про підозру за ч.1 ст. 256 "Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme