Кутовий: Україна зможе нагодувати 500 млн людей

Міністр агрополітики Тарас Кутовий заявив, що за умови відновлення зрошувальних систем Україна зможе виробляти до 100 млн тон зерна на рік, що дозволить прогодувати 400-500 млн людей

Про це передає Depo.ua з посиланням на прес-службу Мінагрополітики.

"Згідно з висновками ФАО, Україну віднесено до числа держав, які в перспективі можуть стати світовими продовольчими донорами. За умови відновлення та розвитку зрошувальних систем Україна матиме можливості для нарощування виробництва зерна до 100 млн тонн на рік та для збільшення продовольства в обсягах, достатніх для 400-500 млн людей", - зазначив Кутовий.

Міністр наголосив, що за домовленістю із Світовим банком Кабінет міністрів України утворив Координаційну раду для розробки Стратегії відновлення та модернізації зрошувальних систем України. Наявність затвердженої урядом Стратегії стане основою підготовки угоди зі Світовим банком щодо його участі у фінансуванні відповідних робіт.

"Розраховуємо, що фінансування і відновлення зрошення розпочнуться у 2017 році. За експертними оцінками, має бути залучено 1,5-2 млрд доларів інвестицій. Наша мета - до 2021 року відновити поливи на площі 500-550 тис. га, що дозволить виробляти зернових до 20 млн тонн щорічно", - повідомив він.

Нагадаємо,  Україна планує отримати від Світового банку 1 мільярд доларів на розвиток зрошення в південних областях.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme