Кутовий: У 2016 році Україна виробила 50 нових видів сільгосптехніки

Міністр агарної політики та продовольства Тарас Кутовий поінформував, що минулого року в Україні впроваджено у виробництво близько 50 видів нових та модернізованих сільськогосподарських машин

Про це передає Depo.ua з посиланням на прес-службу Мінагрополітики.

Міністр наголосив, що Україна буде всебічно підтримувати розвиток локального виробництва сільськогосподарської техніки.

"Зараз Україна являє собою перспективний майданчик для сільськогосподарського машинобудування. Тому закликаю міжнародних виробників техніки та інвесторів розширювати та переносити своє виробництво в Україну. Адже для цього у нас є усі умови – зручні технічні території, підготовлені інженери та фахівці, стабільний попит на продукцію цього сегменту", - наголосив урядовець.

Він підкреслив, що у 2016 році сільгосптоваровиробниками України придбано близько 8,5 тисяч одиниць техніки на суму майже 9 млрд грн

"Минулий рік показав, що ринок живий і йому лише бракує інвестиційного поштовху", - підкреслив Кутовий та додав, що у 2016 році впроваджено у виробництво близько 50 видів нових та модернізованих машин.

Нагадаємо, сума прямих бюджетних дотацій аграріям у 2017 році становитиме 5 млрд грн. Ще 1,5 млрд грн виділять на підтримку виробників сільськогосподарської техніки (тракторів, комбайнів, сівалок), компенсацію кредитів і створення аграрного Фонду гарантування.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme