Кремль намагається терором диктувати свої умови: У Раді вступилися за Геращенка (ЗАЯВА)

П'ять парламентських фракцій - Блоку Петра Порошенка, Народного фронту, Радикальної партії Олега Ляшка,"Самопомочі", "Батьківщини" закликають міжнародне співтовариство посилити тиск на Росію

Про це йдеться у спільній заяві, опублікованій на сторінці БПП у Facebook у зв'язку з розкриттям замаху на вбивство народного депутата від "Народного фронту" Антона Геращенка, передає Depo.ua.

"Звертаємося до Генеральної асамблеї ООН, парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій із закликом вжити усіх можливих заходів для тиску на керівництво Росії. Мова терору, якою Кремль намагається диктувати світу свої умови, є неприпустимою! Демократичні країни мають рішуче засудити агресивну гібридну війну Росії - зокрема, й такі її елементи, як підривна пропаганда в Україні й на Заході", - йдеться в заяві.

Депутати наголошують, що керівництво Російської Федерації не полишає спроб дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в Україні шляхом залякування та вбивств активних громадян: відомих політиків, громадських діячів, журналістів, волонтерів і активістів.

"Для реалізації цих планів на території РФ діє потужний диверсійно-терористичний центр, який використовує, зокрема, раніше засуджених громадян України, злочинців, зрадників з числа колишніх українських військових та правоохоронців", - наголошується в заяві.

Як зазначається, черговим злочином російських спецслужб мав стати замах на життя народного депутата від "Народного фронту" Антона Геращенка.

"Важливий факт: вбивство політика планувалося за тим самим сценарієм, за яким 20 липня 2016 року було вбито журналіста та російського дисидента Павла Шеремета. Замах на Геращенка - не перший випадок російського тероризму в Україні. Невдалий кидок гранати в Андрія Парубія, теракт на патріотичній акції в Харкові, підриви волонтерських центрів у східних та південних областях - до всіх цих злочинів безпосередньо причетні особи, які перебувають на території РФ або на окупованих землях, - отже, контролюються режимом Володимира Путіна", - підкреслено в заяві.

Також наголошується, що важливим елементом протидії російській агресії є збереження та посилення економічних та політичних санкцій щодо Росії та осіб, які причетні до дестабілізації ситуації в Україні. Адже, на переконання депутатів, спільні дії українських та європейських інституцій, всього вільного світу вже показали свою ефективність.

Нагадаємо, що 21 січня голова СБУ Василь Грицак заявив про розкриття спроби замаху на одного з депутатів Верховної Ради УкраїниПредставники спецслужби оприлюднили два сценарії замаху на нардепа.

Згодом з’ясувалося, що йдеться про Антона Геращенка. Вчинити злочин мали двоє громадян України, які раніше перебували в ув'язненні на окупованій території Криму і були достроково звільнені. За даними слідства, їхні дії координував колишній громадянин України Андрій Тихонов, який нині проживає в російському Бєлгороді.

Геращенко вважає, що йому поталанило не повторити долю журналіста Павла Шеремета, підірваного півроку тому в Києві: СБУ вчасно виявила прибуття на територію України потенційних убивць. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme