Кредитори "Приватбанку" подали позови до суду

Кредитори "Приватбанку", які втратили близько 600 млн дол. у період роботи тимчасової адміністрації, подали позови до суду

Про це передає Depo.ua з посиланням на FinClub.

У матеріалі йдеться про те, що відразу після покупки урядом неплатоспроможного "Приватбанку" видання повідомляло про початок створення комітету кредиторів – власників єврооблігацій банку, які планували піти в суд і захистити свої списані інвестиції. Це відбулося.

"Позови подані, в "Приваті" про це знають, але поки що вони цю інформацію не хочуть підтверджувати публічно з метою збереження лояльності клієнтів. Почався новий раунд переговорів", – розповів представник кількох кредиторів, керуючий партнер адвокатського об'єднання Suprema Lex Віктор Мороз.

Фонд гарантування вкладів у період 19-20 грудня 2016 року конвертував зобов'язання "Приватбанку" перед пов'язаними особами і незабезпеченими кредитами на 29,4 млрд грн в його капітал, в тому числі зовнішню заборгованість банку на 595 млн дол.

"Були конвертовані два випуски єврооблігацій з погашенням у січні-лютому 2018 року на 375 млн дол., субборг на 220 млн дол. строком до лютого 2021", – мовиться в матеріалі.

Як пише видання, позови іноземних кредиторів "Приватбанку", які втратили гроші в ході його націоналізації, загрожують блокуванням можливостей банку і його клієнтів здійснювати розрахунки через закордонні рахунки. Ця загроза вже налякала клієнтів банку, тому "Приватбанку" довелося випустити спеціальну заяву про те, що в балансі "Приватбанку" немає зобов'язань перед власниками єврооблігацій.

"Претензії власників євробондів стосуються відновлення прав власників таких паперів і не означають автоматичного накладення обмежень на будь-які рахунки або активи "Приватбанку", – заявив перший заступник голови правління "Приватбанку" Олександр Дубровін.

Топ-менеджер банку вважає, що "практика застосування міжнародного права щодо банків не передбачає такої форми забезпечення позовів, як накладення арешту на кореспондентські або будь-які інші рахунки комерційного банку і тим більше його клієнтів".

Загальноприйнятою практикою міжнародних судів є зобов'язання по депонуванню на спеціальному рахунку коштів під майбутнє рішення суду по суті позову, заявили в банку.

Хоча в повідомленні установи нічого не повідомляється про те, чи буде "Приватбанк" переддепонувати 600 млн дол.

Нагадаємо, що 18 грудня уряд націоналізував ПАТ "ПриватБанк". 21 грудня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та Міністерство фінансів України підписали договір про продаж 100% акцій "Приватбанку: Мінфін придбав 100% акцій за одну гривню. Прийняте рішення пояснили необхідністю, оскільки банк перебував у складному становищі. Міжнародні фінансові інститути підтримали це рішення.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme