І гріються і добриво роблять: Як у Полтаві використовують викинуті новорічні ялинки

Ялинки, які "відпрацювали" на Новий рік, полтавці використовують у якості палива і добрива

І гріються і добриво роблять: Як у Полта…

Комунальне автотранспортне підприємство-1628, яке обслуговує жителів Полтави, вже не перший рік демонструє ефективне використання сміття в якості додаткових джерел енергії. Мова йде про новорічні ялинки - адже саме на смітники відправляються зелені красуні після "використання", повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Енерголайф.

Усі новорічні деревця, котрі виносять зі своїх осель жителі міста, завантажуються на сміттєвози окремо від усього побутового сміття, котре вивозять з міста працівники установи. Ялинки звозять до приміщень комунального підприємства, складаються там у купу – найближчим часом вони замінять паливо для обігріву приміщень, де ремонтується чи стоїть техтранспорт. На потужній котельні новорічні деревця палять практично цілими, розрубуючи тільки найбільші.

І гріються і добриво роблять: Як у Полтаві використовують викинуті новорічні ялинки - фото 1

Це дозволяє економити бюджетні кошти. Для того, щоб збирати ялинки було легше,їх просять складати поряд з контейнерами, а не засувати всередину.

Вчені запевняють, що ялинки чудово підходять в якості палива, вони дають багато теплової енергії. Великим джерелом тепла є хвоя, котра дає майже чверть усього тепла.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme