Харківщина співпрацюватиме з індійським штатом Махараштра (ФОТО)

Харківська область встановить побратимські відносини з індійським штатом Махараштра

Харківщина співпрацюватиме з індійським…

Як повідомили кореспонденту Depo.Харків у прес-службі Харківської обладміністрації, попередні домовленості про міжрегіональне співробітництво були досягнуті сьогодні, 23 січня, під час зустрічі голови Харківської ОДА Юлії Світличної з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Індія в Україні Маноджем Кумаром Бхарті.

"Ми зацікавлені в міжрегіональному співробітництві у сферах економіки, культури, освіти, науки. Одним із найважливіших напрямків для нас залишається розвиток бізнес-зв'язків. Ми готові організувати зустрічі потенційних інвесторів з нашими підприємствами і всіляко сприяти розвитку бізнесу. Завдяки підтримці Президента, ми забезпечуємо мир у Харківській області, ніщо не завадить бізнес-активності у регіоні", - підкреслила Світлична.

Голова Харківської ОДА домовилася з послом Республіки Індія про те, що орієнтовно до кінця березня у Харкові відбудеться урочисте підписання договору про побратимство зі штатом Махараштра. У ньому візьмуть участь представники ділових і бізнесових кіл індійського регіону, які предметно обговорять подальшу співпрацю з харківськими колегами.

Крім того, у рамках заходу в Харкові планується провести фестиваль індійської культури.

Також Світлична і Кумар Бхарті обговорили перспективи співпраці між Харківською областю та Індією у сфері освіти і науки.

Світлична зазначила, що поряд із традиційно цікавими для іноземних студентів напрямками, такими як медицина, у вишах області вводяться нові спеціальності, які можуть бути корисними, у тому числі студентам із Індії.

Манодж Кумар Бхарті зазначив, що індійська сторона дійсно зацікавлена в тому, щоб розширювати спектр спеціальностей, які студенти отримують у вишах Харкова.

Більш детально перспективи співпраці посол обговорить з ректором ХНУ ім. В. Н. Каразіна.

"Думаю, разом нам вдасться донести детальну інформацію про можливості харківських вишів для наших студентів і розширити співпрацю в освітній сфері", - сказав Манодж Кумар Бхарті.

На своїй сторінці в "Фейсбук" Світлична додала, що штат Махараштра – один з найпотужнійших штатів Індії із 115 млн. населенням та обсягами ВВП у 150 млрд дол. Махараштра забезпечує понад 40% усіх державних доходів країни.

"Вже у березні чекаємо офіційну делегацію з представників індійського бізнесу та керівництва штату. Основні напрямки співпраці - промисловість, сільське господарство, фармація, ІТ-сфера", - додала голова Харківської ОДА.

Харківщина співпрацюватиме з індійським штатом Махараштра (ФОТО)  - фото 1

Харківщина співпрацюватиме з індійським штатом Махараштра (ФОТО)  - фото 2

Харківщина співпрацюватиме з індійським штатом Махараштра (ФОТО)  - фото 3

Харківщина співпрацюватиме з індійським штатом Махараштра (ФОТО)  - фото 4

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme