Бахматюк вважає, що Україні вигідне створення зернового ОПЕК з США

Голова Ради директорів Ukrlandfarming PLC Олег Бахматюк вважає перспективним для України створення зернового ОПЕК з США

Про це він сказав у інтерв`ю ЛІГА.net, передає Depo.ua.

"Я вважаю створення ОПЕК з США можливістю для розвитку територій. І навіть в розрізі сьогоднішньої прагматичної політики чіткого протекціонізму, яку проводить США, Україна має певні шанси для такого співробітництва. Багато експертів говорять про те, що через 5-7 років Україна експортуватиме не 39 000, а 89 000 тонн зерна. Але всі забувають про те, що для цього потрібно оновити техніку та переглянути технологію виробництва в бік ефективності. Поліпшити інфраструктуру. На ці цілі Україні потрібно ні багато, ні мало $15-20 млрд, я навіть для Яценюка таку програму українсько-американського партнерства готував. І за цією програмою партнерства до 80% коштів повертаються в Америку за рахунок того, що ми використовуємо їх техніку, їх обладнання", - розповів Бахматюк.

При цьому він не вважає покупку американської техніки загрозою для вітчизняних виробників.

"На українському ринку вітчизняної техніки не більше 5%. Я б хотів, щоб наші чиновники створили умови, щоб, наприклад, Джон Дір, Claas та інші розмістили своє виробництво на території України. Але ми втратили свої позиції на ринку. Якщо ми хочемо показники з експорту зернових на рівні 90 млн тонн, то ми змушені використовувати технології більш успішних країн і техніку, яка служить в середньому 8-9 років", - пояснив глава Ukrlandfarming PLC.

Нагадаємо, у 2007 році Росія виступила з ініціативою створити "зернову ОПЕК" з Україною та Казахстаном. Цю ідею також обговорювали з США, однак вона так і не була реалізована. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme