У Тернополі відкрився перший в Україні інтерактивний Музей бойових побратимів

Приурочили святкове дійство Дню Соборності

У Тернополі відкрився перший в Україні і…

У День Соборності в українському домі "Перемога", що у Тернополі відкрився перший в Україні інтерактивний Музей бойових побратимів, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на допис в ФБ Юрія Кульпи.

У Тернополі відкрився перший в Україні інтерактивний Музей бойових побратимів - фото 1

Учасники бойових дій, учасники АТО та бійці української добровольчої армії представили експонати привезені з передової, там де точились запеклі бої від початку агресії з боку Росії.

У Тернополі відкрився перший в Україні інтерактивний Музей бойових побратимів - фото 2

"В експозиції є зразки куль ,тубуси стріляних гранатометів, форменний одяг та зразки амуніції захисників-добровольців, технічні засоби, безпілотник, а також фотографій з війни," - розповідає дописувач.

У Тернополі відкрився перший в Україні інтерактивний Музей бойових побратимів - фото 3

У музеї встановлена плазма з якої демонструються відео воєнних подій, життя та побуту українських захисників, а також кадри обстрілів зі сторони противника.

У Тернополі відкрився перший в Україні інтерактивний Музей бойових побратимів - фото 4

Організатори заходу - голова ГО "Інтерактивний музей бойових побратимів" Катерина Бойко та боєць з позивним "Поляк" Ігор Войцехівський - в майбутньому планують проводити виїздні екскурсії як в класичному вигляді так і в формі бесід, лекцій, а також майстер-класи з військових дисциплін.

У Тернополі відкрився перший в Україні інтерактивний Музей бойових побратимів - фото 5

На презентацію завітали військові, добровольці, котрі з перших днів війни пішли на захист України, воїни-афганці, представники козацько-десантного екологічного осередку, волонтери, військові капелани. Були й артилеристи різних підрозділів, а також військовослужбовці Тернопільської окремої артилерійської бригади ОК "Захід".

У Тернополі відкрився перший в Україні інтерактивний Музей бойових побратимів - фото 6

Нагадаємо, цей проект є спільним разом з реабілітаційним центром "Галич" і створений з метою проведення просвітницької роботи серед населення,здійснення заходів національно-патріотичного виховання підростаючого покоління. 

У Тернополі відкрився перший в Україні інтерактивний Музей бойових побратимів - фото 7

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme