У Харкові акцію до Дня Соборності провели більше 300 людей (ФОТО)

Харків’яни утворили ланцюг єднання, яким символізували соборність України

Як передає кореспондент Depo.Харків, акція, що проходила вздовж вулиці Сумської поблизу пам’ятника Т. Шевченкові, зібрала більше 300 учасників.

Перед утворенням ланцюга єднання учасники заходу провели мітинг, під час якого були згадані історичні події січня 1919 року, коли був проголошений Акт злуки УНР та ЗУНР.

Харків’яни також заспівали гімн України та помолилися.

За словами голови Харківської обласної організації ВО "Свобода" Ігоря Швайки, сьогоднішня акція "Ланцюг єднання" проходить в усіх найбільших містах держави, вона символізує "те, що мало відбутися 100 років тому".

Швайка підкреслив, що сьогоднішнє покоління має проаналізувати помилки та зробити висновки з національно-визвольної війни початку ХХ століття, поразка в якій призвела до більшовицької окупації.

Учасники акції утворили ланцюг завдовжки близько 300 метрів, який протягнувся від площі Свободи до майже Харківського Національного академічного театру опери та балету.

Охорону громадського порядку під час акції здійснювали близько 100 працівників поліції, Національної гвардії, а також курсанти військових вишів міста. Захід пройшов без провокацій.

У Харкові акцію до Дня Соборності провели більше 300 людей (ФОТО)  - фото 1

У Харкові акцію до Дня Соборності провели більше 300 людей (ФОТО)  - фото 2

У Харкові акцію до Дня Соборності провели більше 300 людей (ФОТО)  - фото 3

У Харкові акцію до Дня Соборності провели більше 300 людей (ФОТО)  - фото 4

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme