У День Соборності сотні полтавців утворили "Ланцюг єднання"

Декілька сотень полтавців утворили "ланцюг" на мосту через Ворсклу, символічно об'єднавши східні і західні землі України

У День Соборності сотні полтавців утвори…

Сьогодні, 22 січня у Полтаві до Дня Соборності України відбулася акція "Ланцюг єднання", пише Depo.Полтава з посиланням на прес-службу Полтавської обласної організації ВО "Свобода".

Кілька сотень містян, з прапорами у руках, зібралися біля мосту через річку Ворскла, щоби вшанувати факт першої української незалежності. Присутні співали українських пісень і вигукували патріотичні гасла.

Організатори заходу розповіли, що такі "живі ланцюги" вже стали традиційними у Полтаві, а метою цьогорічного є символічне об'єднання східних і західних земель України.

У межах акції в різних частинах мосту було сформовано дві колони, які о 12:00 рушили, зійшлися та утворили "живий ланцюг". Далі присутні виконали державний гімн і хвилиною мовчання згадали всіх полеглих за волю України.

У День Соборності сотні полтавців утворили "Ланцюг єднання" - фото 1

"Як ніколи нам потрібно єднатися, згуртуватися в один величезний кулак, аби дати відсіч нашим ворогам і побудувати велику державу на засадах соціяльно-національної справедливости", - зазначив один з організаторів акції Юліан Матвійчук.

Полтавці також висловили віру у швидке повернення Криму та Донбасу до спокійного, мирного життя у складі України. На завершення заходу учасники пов'язали на перилах мосту синьо-жовті стрічки.

У День Соборності сотні полтавців утворили "Ланцюг єднання" - фото 2

Зберегти

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme