Миколаївцям розповіли, як можна притягнути до відповідальності автохамів

Патрульні визнають, що не завжди можуть покарати порушників ПДР через недоліки законодавства

Миколаївцям розповіли, як можна притягну…

Щоб патрульні могли в більш повному обсязі реагувати на порушення Правил дорожнього руху, потрібно вводити притягнення до відповідальності за фото- та відеофіксацією. Але такі зміни можливі лише на законодавчому рівні. Таку думку висловив начальник управління патрульної поліції Миколаєва Максим Ахрамєєв на зустрічі з громадськістю міста 21 січня, повідомляє Depo.Миколаїв.

Миколаївці, які активно викладають фото та відео з порушеннями ПДР у групі "Автобидло Миколаєва" у "Фейсбуці" хотіли почути механізм, за допомогою якого можна притягнути до відповідальності порушника. Зокрема Зоя Філіппова акцентувала, що безкарність породжує багаторазові порушення. Активісти навели приклад, що один з автохамів, який "засвітився" у групі щодо паркування, потім скоїв ДТП з летальним наслідком.

Патрульні пояснили, що їм для складання протоколу потрібен суб'єкт, який скоїв правопорушення, тобто водій. З маршрутками та громадським транспортом легше, оскільки фіксуються кермувальники, які вийшли на рейс. Але з іншими машинами є складнощі: багато авто продають по довіреності, або є інші випадки, коли встановити водія неможливо, наприклад, деякі стверджують, що це не вони припаркувалися неправильно, а "дружина". 

Ахрамєєв пояснює, що такі ситуація виникатимуть і надалі, адже потрібні зміни до законодавства: "Це буде доти, поки фото- та відеофіксація не з'явиться на вулицях міста. Тоді буде результат. Коли "прив'язуватимуть" порушення не до водія, а до транспортного засобу. Авто порушило, номер прочитали, пішов "лист щастя" на власника", - зауважив начальник патрульної поліції міста.

За результатом зустрічі зробили такі рекомендації, для борців з автохамами. При можливості фіксувати на фото і відео порушників, щоб було видно, що вони керують авто, та обов'язково викликати поліцію. Правоохоронцям свідки можуть надати пояснення, що бачили порушення та водія, який його скоїв. Також групу "Автобидло" тепер моніторитиме прес-служба патрульних для реакції на дописи.

Нагадаємо, у патрульній поліції акцентували, що у Миколаєві відсутня схема організації дорожнього руху, через що виникає багато порушень ПДР.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme