Конотоп на Сумщині може паралізувати

Місцеві перевізники збираються припинити роботу через незалагоджений конфлікт з мером

У Конотопі конфлікт між мером та місцевими маршрутниками зайшов у глухий кут і може так статись, що єдиним способом пересуватись містом залишиться ледь жеврюючий трамвай і пара автобусів, повідомляє Depo.Суми.
Перевізники, нагадаємо, вимагають підняти вартість проїзду до 6 гривень, оскільки нинішня ціна не покриває їх видатків.
Тим часом мер міста Артем Семеніхін на поступки йти не збирається. В міській раді розробили план першочергових заходів на той випадок, якщо перевізники припинять рух на міських маршрутах.

За його словами, з мікрорайону КВРЗ курсуватимуть кілька автобусів у напрямку "Житлового масиву" через центр. Мікрорайони "Порт", "Загребелля", "КВРЗ" та центр міста будуть забезпечуватися трамвайним сполученням. Планують скоротити інтервали між зупинками та підвищити швидкість руху трамваїв. Трамвай буде працювати з 6:00 до 23:00.

Міський голова закликав конотопців набратися терпіння та витримки. Він наголосив, що автоперевізники "довго не протримаються" і будуть змушені шукати компроміс.

Наразі в міськраді розробляють план відкриття 4-го маршруту трамваю, який буде курсувати з мікрорайону "КВРЗ"» до "Житломасиву".

Також міська влада публічно звернулась до перевізників України надати свої пропозиції щодо обслуговування міських маршрутів. Якщо знайдуться бажаючі здійснювати перевезення за старою ціною, у міській раді обіцяють одразу укласти договір, пише ТопКонотоп.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme