США на переговорах щодо Сирії в Астані представлятиме посол

Державний департамент США повідомив, що не надсилатиме своєї делегації із Вашингтона для участі в сирійських мирних переговорах, що мають розпочатися в Астані 23 січня

Водночас Сполучені Штати на цьому заході буде представляти посол США у Казахстані. Про це йдеться у заяві 21 січня, повідомляє Depo.ua з посиланням на Радіо Свобода.

Чимало кандидатур у команді нового президента Дональда Трампа, як і кандидатури послів, ще не затверджені законодавцями, зокрема і найвища дипломатична посада – державного секретаря США.

Нинішній посол США в Казахстані Джордж Крол був призначений на цю посаду колишнім президентом США Бараком Обамою на початку 2015 року. Крол раніше був послом США в Узбекистані, Білорусі, працював директором управління Держдепартаменту у справах Росії.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров 20 січня заявив, що Москва очікує від адміністрації Трампа відправлення на переговори до Астани експерта з Близького Сходу.

Рада безпеки ООН днями підтримала проведення мирних переговорів в Астані, підкресливши, що вони не повинні бути відокремлені від переговорів з боку самої організації, яка відправляє в Сирію з цією метою свого посланця Стаффана де Містуру.

Переговори у столиці Казахстану щодо мирного врегулювання в Сирії, ініційовані Росією, Іраном і Туреччиною. Ці країни почали просували ідею сирійських мирних переговорів після того, як сирійські урядові війська минулого місяця взяли під контроль Алеппо, що більшу частину конфлікту в Сирії було оплотом повстанців.

Чимало західних країн раніше висловили сумнів щодо мети і ефективності переговорів у Астані щодо майже 6-річної війни у Сирії.

Іран і Росія є ключовими прихильниками президента Сирії Башара аль-Асада у громадянській війні, в той час як Туреччина підтримує повстанські групи.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme