Патрульні: У Миколаєві відсутня єдина схема організації дорожнього руху

Поліція та місцеві активісти підняли питання незаконних парковок і "кишень" у місті, де водії порушують ПДР

Патрульні: У Миколаєві відсутня єдина сх…

У Миколаєві немає схеми організації дорожнього руху. Як наслідок - спірні моменти із зупинками, пішохідними переходами та "кишенями" для паркування. Про це йшлося сьогодні, 21 січня, під час зустрічі патрульної поліції міста з місцевими активістами, повідомляє Depo.Миколаїв.

У групі "Автобидло" у "Фейсбуці" днями розгорілася дискусія навколо "парковки" біля піцерії "Scorini" на розі вул. Пушкінської та Великої Морської. Миколаївці неодноразово звертали увагу на те, що машини зупиняються з порушеннями: щоб їм потрапити на парковку, потрібно перетнути смугу руху громадського транспорту, що заборонено Правилами дорожнього руху. Власник закладу запевняв учасників групи, що порушення немає, про що йому нібито казали самі патрульні.

Патрульні: У Миколаєві відсутня єдина схема організації дорожнього руху

Тому на зустрічі з керівництвом поліції питання парковки біля піцерії звучало неодноразово. З'ясовували чи взагалі скандальне місце для машин є парковкою. Аналогічна ситуація склалася і біля кафе "Пирог" на розі Великої Морської та Соборної, поблизу квіткового ринку на вул. Спаській, де машини затуляють видимість для пішоходів або на вул. Фалеєвській та пр. Центральному, де автівки ставлять на "зебрі". А ось майданчик біля готелю "Континет" на пішохідній вул. Соборній, де також полюбляли паркувати авто з порушенням ПДР, успішно ліквідували, позначивши клумбами та лавками.

Патрульні: У Миколаєві відсутня єдина схема організації дорожнього руху

Активісти цікавилися, чи хтось узаконює такі "кишені" у парковки, яких повно по місту. Начальник сектору безпеки дорожнього руху патрульної поліції Миколаєва Денис Катеньов пояснив, що це компетенція міської влади давати "добро" на облаштування таких майданчиків, а не патрульних. Поліція ж може скласти протокол стосовно порушення ПДР під час заїзду на майданчик.

Патрульні: У Миколаєві відсутня єдина схема організації дорожнього руху

Виявилося й одне "але" в організації руху в місті, через яке і виникають складнощі з заїзними "кишенями" та іншими моментами: "На теперішній час в Миколаєві відсутній паспорт міста, відсутня єдина схема організації дорожнього руху, тому у нас все невпорядковано. Ця робота роками не здійснювалася, і ця робота повинна здійснюватися органами місцевого самоврядування, мером, відділом архітектури і містобудування", - сказав Котеньов.

Патрульні: У Миколаєві відсутня єдина схема організації дорожнього руху

Що стосується скандального майданчику біля піцерії, патрульні направлять звернення до міської влади, щоб офіційно підтвердити, законною чи незаконною там є парковка та рекомендуватимуть там встановити направляючі пішоходні огородження чи аналогічну "перешкоду" для паркування машин. "Там не парковка. Там благоустроєна територія тротуарною плиткою. Заїзд на "парковку" заборонений", - додав Котеньов. 

Патрульні та активісти дійшли згоди, що ситуацію потрібно вирішувати в корені, щоб не було умов для порушення ПДР. Тому аналогічне звернення направлять і щодо парковки поблизу кафе на розі Великої Морської та Соборної.

Зауважимо, що патрульні вже неодноразово звертали увагу міської влади на відсутність в місті схеми організації дорожнього руху. Зокрема направляли звернення у жовтні 2016 року.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme