На Хмельниччині неповнолітні менше скоюють злочини

В області не зафіксували жодного тяжкого злочину підлітками та злочинів пов'язаних зі статевим насильством і наркотиками

На Хмельниччині неповнолітні менше скоюю…

Торік кількість злочинів за участю дітей зменшилась майже на 13:, повідомляє Depo.Хмельницький.

Підлітки не скоїли жодного тяжкого тілесного ушкодження, вимагання, злочинів проти статевої недоторканності та пов’язаних із незаконним обігом наркотиків.

Третину злочинів, в основному  майнового характеру, за участю неповнолітніх сталося у Хмельницькому.

"На обліку у працівників ювенальної превенції ГУНП перебуває 144 підлітки, - уточнив на прес-конференції головний поліцейський області Микола Семенишин. - Найбільше таких дітей у Дунаєвецькому, Шепетівському районах, містах Хмельницький та Кам’янець-Подільський. Маємо також 6 фактів вчинення насильства з боку дітей щодо членів сім‘ї."

З початку року 737 батьків притягнули до адміністративної відповідальності за неналежне виконання обов’язків по вихованню дітей. Задокументовали правоохоронці 62 адміністративні правопорушення, пов’язане із вчиненням насильницьких дій щодо дітей.

За словами генерала, за для профілактики підліткових та молодіжних правопорушень, активно співпрацюють з молоддю.

За ініціативи ГУНП створили молодіжний патріотично-правовий рух "Хмельницьке об’єднання молодих та активних". Цей рух є добровільним об'єднанням молодіжних громадських організацій та установ, підлітків та молоді з метою проведення роботи, спрямованої на реалізацію та захист їх прав та інтересів, творчих здібностей, удосконалення морального виховання, підвищення правосвідомості, організації здорового способу життя. До молодіжного руху на сьогодні долучилися Національна академія Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького, Національна скаутська організація України "Пласт", Хмельницький університет управління та права, Хмельницький регіональний центр підтримки дітей, Товариство збереження історії України "Січ" та інші. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme