Мін'юст США: Порушень в призначенні зятя Трампа радником немає

Міністерство юстиції США прийшло до висновку, що рішення президента США Дональда Трампа призначити своїм радником свого зятя Джареда Кушнера не суперечить американському законодавству, зокрема, закону про боротьбу з кумівством

У відомстві дійшли висновку, що президент має спеціальні повноваження, завдяки яким пости в Білому домі не підпадають під дію закону, повідомляє Depo.ua з посиланням на ВВС.

Федеральний закон проти кумівства забороняє президенту призначати родичів на посади в урядових установах. У команді Трампа наполягали, що цей закон не стосується роботи в Білому домі.

35-річний Кушнер активно брав участь у виборчій кампанії Трампа, на посаді старшого радника в Білому домі йому доведеться займатися питаннями як внутрішньої, так і зовнішньої політики. У Кушнера, як і у Трампа, немає досвіду державного управління.

Як і Трамп, його зять займається бізнесом на ринку нерухомості в Нью-Йорку. Він успадкував свою девелоперську імперію від батька, Чарльза Кушнера.

Крім того, Джаред Кушнер - видавець, у віці 25 років він придбав газету New York Observer.

Вважається, що Дональд Трамп прислухається до думки свого зятя.

Під час виборчої кампанії Кушнер керував інтернет-стратегіями і займався питаннями найму високопоставлених співробітників.

У редакційній статті, опублікованій в належній йому газеті New York Observer, Джаред Кушнер, за віросповіданням іудей, захищав Трампа від звинувачень в антисемітизмі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme