Лукашенко хоче знайти заміну російській нафті

Президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив замістити скорочені поставки російської нафти альтернативними варіантами

Про це глава Білорусі повідомив, приймаючи з доповіддю віце-прем'єра країни Володимира Семашка, передає Depo.ua з посиланням на "БЕЛТА".

"Ми домовлялися, що найближчим часом Ви мені доповісте про ситуацію в нафтогазовому комплексі країни, особливо в зв'язку з поведінкою Росії. За нашими домовленостями і угодами, раніше укладеними, яка у нас ситуація? Ми нічого не приховуємо від людей. Приховувати, я думаю, не треба. Катастрофи немає, але скорочення поставок нафти від Росії має бути заміщено альтернативними варіантами", - заявив глава держави.

Він зазначив, що відповідні питання обговорювалися ще в кінці минулого року.

"І ми ці альтернативні варіанти не просто опрацьовували. Ми випробували деякі, вже випробували на практиці, доставляючи нафту з Чорного і Середземного морів на наші нафтопереробні заводи, щоб на практиці подивитися, як це буде виглядати економічно", - сказав президент Білорусі.

"Тому я хотів би почути, як тут йдуть справи. Як просувається переговорний процес сьогодні з Росієюі на перспективу, щоб визначитися, як нам діяти далі. Ну і з нафтовидобутку в Білорусі", - додав глава держави.

Нагадаємо, раніше Лукашенко доручив організувати доставку іраньської нафти через Україну в Білорусь.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme