До Польщі прибули перші американські крилаті ракети

Перші одиниці американських високоточних крилатих ракет JASSM Extended Range класу "повітря-поверхня" прибули на авіабазу тактичного значення Кшесіни в Познані

До Польщі прибули перші американські кри…

Про це повідомив віце-міністр оборони Польщі Бартош Ковнацький, передає Depo.ua з посиланням на "Радіо Польща".

Договір на покупку сучасних американських ракет, які можуть летіти на відстань до 1000 кілометрів і вражати цілі на землі, напередодні був схвалений міністерством оборони Польщі. У свою чергу в Держдепартаменті США заявили, що ця угода "зміцнить безпеку важливого союзника США в НАТО".

Вартість польсько-американського договору становить 940 млн. злотих (понад 213,5 млн євро).

Польська влада планує оснастити ракетами винищувачі F-16, які знаходяться на базах в Познані та місті Ласку недалеко від Лодзі.

Польща стала першою в світі країною за межами США, яка підписала контракт на закупівлю JASSM-ER. Поставки ракет повинні початися в наступному році. Ці ракети також закупили Австралія та Фінляндія.

Раніше також повідомлялося, що майже 4,4 тис. військовослужбовців з 3-ї танкової бригади США будуть нести службу на території Польщі, Литви, Латвії, Румунії, Болгарії та Угорщини.

Польські ЗМІ писали, що дана операція під назвою Atlantic Resolve є відповіддю на агресивні дії Росії стосовно України. При цьому президент США Барак Обама прискорив реалізацію рішення, щоб майбутній президент Дональд Трамп, який виступає за налагодження відносин з РФ, не зміг зупинити процес зміцнення східного флангу НАТО.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme