Чому збірна України програла Росії і знову залишилася без медалі

Чоловіча збірна України з біатлону знову показала високий результат у естафеті, але на цей раз ми хотіли від команди більшого

Чому збірна України програла Росії і зно…

Три чоловічі естафети в сезоні – три "дерев'яні медалі", як називають четверте місце в спортивних кулуарах. Здавалося б, можна лише порадіти за наших хлопців, яким до старту сезону мало хто пророкував такі стабільно високі результати. Але, на відміну від двох попередніх гонок, сьогодні був особливий і дуже гіркий випадок. Адже ми не тільки знову втратили медаль, хоча мали підстави розраховувати на високий результат, але і втратили її у суперечці з командою принципових суперників – збірною Росії. І це не дозволяє тішитися потраплянню в Топ-4, більше того – було дуже боляче спостерігати за тим, як фінішер росіян Бабіков легко і невимушено відривається на фініші від нашого учасника Дмитра Підручного.

Чому збірна України програла Росії і знову залишилася без медалі - фото 1

Звичайно, не варто зараз розповідати про те, що Підручний мав би викластися краще і підключити до всіх своїх якостей спортсмена ще і патріотизм. Будемо об’єктивними – патріотизмом не заміниш фізичних даних і швидкості, як би того не хотілося. Інша справа – чому тренери залишили на 4-й етап учасника, який програє 13 секунд на фініші не найшвидшому в світі біатлоністу, якого після останньої стрільби випереджав на пару секунд сам? Звісно, зараз легко критикувати після всього, що вже сталося, але хіба не логічно було поставити фінішером сьогодні Сергія Семенова, який вчора виграв бронзу у індивідуальній гонці, тобто перебував на психологічному підйомі (що дуже важливо для фінішера), до того ж саме він в останній час демонстрував найбільш стабільне поєднання швидкості і стрільби (що теж не завадило б на 4-м етапі)?

Віддамо належне Підручному – стріляв він чудово як по влучності, так і по швидкості (в останньому компоненті він став кращим серед усіх в гонці взагалі!), але бігти Дмитру все ж варто було швидше, натомість українець просто "випустив пару" на останніх кілометрах.

Подивіться на цифри, які характеризують швидкість підручного на кожному етапі – він явно здавав з кожним новим колом, тоді як конкуренти бігли швидше і швидше.

Чому збірна України програла Росії і знову залишилася без медалі - фото 2

А тепер подивимося на аналогічні показники Семенова – Сергій навпаки, додавав, наближаючись до передачі естафети і на фініші ця тенденція нам би не завадила.

Чому збірна України програла Росії і знову залишилася без медалі - фото 3

Що казати про порівняння Підручного і Семенова, якщо навіть Семаков, що біг 3-м сьогодні був би більш корисним на фініші.

Чому збірна України програла Росії і знову залишилася без медалі - фото 4

Знову ж таки – тут ніхто не критикує Підручного. Дмитро відпрацював неймовірно впевнено і на високому рівні, але якщо б його і когось з двох його "попередників" поміняти місцями, є вірогідність, що загальний результат був би кращим, а у Семенова і Семакова вистачило б сил, щоб додати на фініші у боротьбі з росіянином. Тоді як Підручний міг виграти у Бабікова хіба що тільки "шмальнувши" йому в спину з гвинтівки…

Щоправда, була у нашої збірної сьогодні і найголовніша слабка ланка – нажаль, це наш "стартер" Прима. Артем зробив все для того, щоб у команди було багато роботи над помилками. Він припустився 3-х промахів на рубежі, при тому, що всі інші наші хлопці на трьох промазали всього двічі. Стріляй Артем влучніше, і не було б ніякої суперечки з Росією на фініші, а наші б змагалися з норвежцями та німцями за золото. Але це все розмови із розряду "фантастики". Реальність же така: чоловіча збірна України може впевнено вважатися одним із головних відкриттів поточного сезону і найбільш стабільної його командою. От тільки цю стабільність ми з радістю б поміняли на додаткову медаль у естафеті. Особливо сьогодні, коли нас випередили росіяни, яким програвати хотілося б в останню чергу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme