Чалий пояснив деталі зустрічі Порошенка з Трампом

Візит президента України до США планується в другій половині лютого і має на меті, насамперед, його участь у програмі головування України в Раді Безпеки ООН, в той же час опрацьовуються варіанти зустрічі на вищому рівні президентів Порошенка і Трампа у Вашингтоні

Про це повідомив журналістам посол України в США Валерій Чалий, передає Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

"Візит у Сполучені Штати президента України планується в лютому. Україна буде головувати в Раді Безпеки ООН, і очевидно, в цей період може відбутися участь президента, так як цей формат якраз передбачає таку участь", - повідомив дипломат.

Він зазначив, що паралельно відпрацьовується можливість зустрічі Петра Порошенка та Дональда Трампа.

"Яким чином все вийде, або під час нинішнього візиту, або пізніше - ще питання не вирішене, але, я думаю, що це було б природно, оскільки ми маємо питання, які треба обговорити найближчим часом", - зазначив посол.

На прохання уточнити більш детально про підготовку візиту президента, Чалий зазначив: "Моє завдання як посла - виконувати плани, які шикуються політичним керівництвом".

Разом з тим він зазначив, що візит планується на двадцяті числа" лютого місяця.

Нагадаємо, що  інавгурація обраного президента США Дональда Трампа відбудеться 20 січня. Він склав присягу на двох Бібліях: Лінкольна та дитячій.

Уцентрі Вашингтона сталися сутички між групою протестувальників, які виступають проти президентства Трампа, та поліцією.

Хвиля невдоволення обраним президентом США почалася після того, як він розкритикував відомого захисника цивільних прав, конгресмена Джона Льюїса.

Барак Обама вже покинув президентський кабінет.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme