Американські вчені виростили складний штучний мозок

Неймовірно складний штучний мозок, який складається з трьох автономних областей, виростили дослідники з Гарвардського університету

Про це йдеться в матеріалі New Scientist, повідомляє Depo.ua з посиланням на Росбалт.

Як повідомляється, мозок складається з трьох областей, що мають аналоги і у живих організмів: мигдалин, гіпокампу і кори. Кожна з областей має різні за функціями і будовою нейрони.

Щоб створити штучний мозок, вчені вивчили білки, що знаходяться в нервових клітинах, а також клітинний метаболізм і властивості електропровідності нейронів. Потім шляхом культивування нервових клітин одного типу в окремій області вони відстежили зміни, які зазнають нейрони при створенні зв'язків і "спілкуванні" один з одним, після чого були прибрані обмежувачі областей, що перешкоджали утворенню нервових зв'язків.

Цікаво, що для демонстрації працездатності штучного мозку вчені ввели препарат фенісілідіна гідрохлорид, що використовується для моделювання симптомів шизофренії. Вони вивчили ефект впливу препарату як на окремі ділянки мозку, так і на їх взаємозв'язку і прийшли до висновку, що такий штучний мозок є хорошим інструментом для вивчення неврологічних і психіатричних захворювань, в тому числі наркоманії та хвороб, викликаних травмою мозку.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme