Зірка "Сутінків" стала співавтором наукової роботи про штучний інтелект

Голлівудська актриса Крістен Стюарт з дослідником Бнаутіком Йоші і продюсером Девідом Шапіро опублікувала наукову доповідь "Втілення імпресіонізму в життя за допомогою нейронної передачі стилю в фільмі Come Swim"

Зірка "Сутінків" стала співавтором науко…

Дослідження було опубліковано 19 січня в онлайн-базі наукових робіт ArXiv Корнельського університету, що входить в "Лігу плюща", передає Depo.ua.

При цьому статті, розміщені в архіві, не проходять процедуру наукового рецензування. Доповідь присвячена застосуванню технології штучного інтелекту в короткометражній картині Come Swim, сценаристом і режисером якої виступила Стюарт.

У статті зазначено, що при створенні фільму використовували машинне навчання, щоб обробляти кадри в художньому стилі картин, намальованих самою Стюарт. За словами авторів дослідження, Come Swim - це "імпресіоністичний портрет убитої горем людини під водою", а технологія повинна підкреслити ключові сцени.

Для написання матеріалу Стюарт і її співавтори використовували теоретичний матеріал про застосування нейронних мереж для обробки зображень. При цьому вони використовували наукову роботу Texture networks: Feed-forward synthesis of textures and stylized images, в якій описувався механізм передачі стилю зображення, який став основою для програми Vinci.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme