Жителі Миколаївщини "подарували" шахраям майже 80 тис. грн

Одну з найбільших "здобичей" злодії отримали від 70-річного очаківця, в якого з рахунку поцупили 55 тисяч

Жителі Миколаївщини "подарували" шахраям…

Миколаївці продовжують потрапляти у пастки шахраїв. Так, жителі області "поповнили рахунки" злодіїв понад 78 тис. грн. Про це Depo.Миколаїв повідомили в прес-службі поліції.

До Центрального відділу поліції звернулась 34-річна місцева мешканка, яка повідомила, що за допомогою інтернет-сайту вона намагалась придбати автомобіль. Домовившись із продавцем по телефону, жінка переказала 1000 гривень завдатку на банківський рахунок, вказаний співрозмовником. А коли вирішила ще раз зв'язатися, щоб уточнити окремі деталі отримання замовленого, то зв'язок із номером мобільного оператору вже був втрачений.

Жертвою афериста став 20-річний мешканець Заводського району. Чоловік, замовивши фотоапарат через сайт та перерахувавши 2840 гривень, замовлення так і не отримав. А 60-річний житель смт. Веселинове, намагаючись придбати через сайт купівлі-продажу мотоблок, втратив 1250 гривень.

До поліції Центрального району звернувся 21-річний місцевий мешканець із заявою про скоєння відносно нього шахрайських дій. Так, заявнику зателефонував невідомий, який назвався робітником банку та повідомив, що нібито стався технічний збій у програмі, внаслідок чого він може втратити свої заощадження на рахунку. Телефонний співрозмовник запевнив, що виниклу проблему можна вирішити просто зараз, але для цього потерпілому було потрібно повідомити певну інформацію. Хлопець назвав незнайомцю особисті дані своєї банківської картки, а вже через декілька хвилин отримав СМС-повідомлення про зняття з його рахунку 4400 гривень.

В аналогічний спосіб втратив 55 000 гривень 70-річний мешканець Очакова; 12 500 гривень - 35-річний житель Корабельного району; 1 260 гривень – 57-річний мешканець Центрального району та 615 гривень – 29-річний житель Новоодеського району.

Слідчі відділеннями підрозділів розпочаті кримінальні провадження за ознаками ч.3 ст.190 КК України "Шахрайство", санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Встановлюються особи зловмисників.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme