Солдатську кухню торкнулися "смачні" реформи

Продукти для солдатів купуватимуть згідно Каталогу

Солдатську кухню торкнулися "смачні" реф…

Наприкінці минулого року уряд ухвалив революційну постанову щодо питань закупівель продуктів харчування Міністерством оборони, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на сторінку у Фейсбук Андрія Агеєва.

З 2017 -го закупівлі продуктів харчування відбуватимуться відповідно до Каталогу продуктів, який затвердило оборонне відомство. Сам же Каталог було розробили й затвердили під час проведення харчового експерименту в Збройних Силах, який упродовж певного часу відбувався в Академії сухопутних військ 
імені гетьмана П. Сагайдачного у Львові та на Західній військово-морській базі в Одесі.

Міноборони України з дня оприлюднення постанови дістало право самостійно купувати продукти харчування згідно з Каталогом, який на сьогодні становить 348 позицій,  а також вносити в нього зміни, самостійно визначати, у яких військових частинах організовуватимуть харчування за аутсорсингом спеціалізовані компанії, а в яких виключно штатні кухарі.

За експерементом в їдальні військової частини військовослужбовець діставав змогу вибирати на власний смак щось із двох-трьох запропонованих перших і других страв, з асортименту салатів, фруктів, тістечок тощо. Водночас потребу в коштах для закупівлі продовольства обраховували, виходячи з максимально граничної ціни та кількості калорій для одного військовослужбовця з можливістю довільних замін.

"І от нарешті сталося: уряд ухвалив відповідне рішення. Тож 2017-го наших бійців чекають смачні страви в меню", - пише Андрій.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme