Від Apple вимагають призупинити продажі iPhone

Проти Apple в США був поданий колективний позов, автори якого вимагають додати в усі смартфони компанії функцію примусового обмеження обміну текстовими повідомленнями за кермом

На документ звернуло увагу видання AppleInsider, передає Depo.ua.

За твердженням позивачів, у Apple з 2008 року є технологія, що дозволяє заблокувати обмін повідомленнями за кермом: в 2014 році компанія навіть отримала на неї патент. Однак технологія так і не була впроваджена в iPhone "в зв'язку із страхом втратити частину ринку".

Таким чином, Apple ставить прибуток вище безпеки споживачів, відзначають автори колективного позову, поданого до парламенту окружний суд Лос-Анджелеса.

Позивачі хочуть, щоб компанія впровадила технологію в усі свої смартфони, причому їх вимога стосується не тільки нових моделей, а й випущених раніше. До цього моменту продажу iPhone в Каліфорнії повинні бути припинені.

Одним з головних ініціаторів судового процесу став житель Каліфорнії Хуліо Сеха. Якийсь час назад він постраждав в ДТП, що трапилося з вини відвернувшись на iPhone жінки.

Згідно наведеної позивачами статистикою, в одному тільки штаті Каліфорнія смартфони від Apple щорічно призводять до 52 тис. ДТП, в яких в середньому гине 312 осіб. Крім того, в позові цитується доповідь Міністерства транспорту США, яка говорить, що в будь-який момент часу в країні не менше 1,5 млн осіб керують транспортними засобами, не відриваючись від смартфона. Тим часом, подібна поведінка "в 6 разів небезпечніше, ніж водіння з стані алкогольного сп'яніння".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme