Вчені визначили склад планети Церера

Французькі та американські планетологи визначили походження поверхні найбільшого небесного тіла в поясі астероїдів, розташованого між орбітами Марса і Юпітера, - карликової планети Церера

Відповідне дослідження опубліковане в The Astronomical Journal, коротко про неї повідомляє НАСА, передає Depo.ua.

Вчені визначили склад планети Церер - фото 1

Вчені прийшли до висновку, що поверхня Церери бідна вуглецем і, з іншого боку, приблизно п'ята її частина складається з силікатів. Останні потрапили на карликову планету, як вважають фахівці, в результаті падіння на небесне тіло астероїдів, імовірно до тих, що відносяться до сімейства Еос.

Вчені визначили склад планети Церер - фото 2

До своїх висновків вчені прийшли, провівши за допомогою обсерваторії SOFIA (Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy) дослідження карликової планети. Церера стала третім небесним тілом, після Япета (супутника Сатурна) і Харона (місяця Плутона), значна частина поверхні якого сформована зовнішньої матерією.

Довідка: Церера відкрита в 1801 році італійцем Джузеппе Піацца і названа на честь давньоримської богині родючості. Діаметр космічного об'єкта становить приблизно 940 кілометрів, що робить його найбільшим небесним тілом в поясі астероїдів між орбітами Марса і Юпітера.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme