Ванесса Параді знімається у фільмі "Іней" про війну в Україні

Французька актриса та колишня дружина голівудського актора Джоні Депа Ванесса Параді бере участь у зйомках драми "Іней" про війну в Україні

Про це повідомляє прес-служба спілки кінематографістів України з посиланням на видання Variety, передає Depo.Донбас.

Повідомляється, що міжнародною дистрибуцією фільму буде опікуватися французька компанія Luxbox, а сам фільм стане спільним виробництвом Франції, Литви, України та Польщі.

"У роботі над стрічкою беруть участь компанії KinoElektron (Франція), Studija Kinema (Литва), "Інсайт Медіа" та "Татофільм" (Україна) і Donten & Lacroix (Польща). Українськими продюсерами стрічки є Володимир Філіппов і Олена Єршова", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що за сюжетом молодому литовському хлопцю Рокасу одного дня випадає несподівана можливість побувати в Україні та побачити – і зрозуміти – справжню окупацію і війну. Разом із гуманітарним конвоєм він прямує з Литви до України, де доля зводить його із двома військовими журналістами. Саме роль однієї з них дісталася Параді. 

"Тріо буде змушене подолати свої психологічні межі та збудувати міцні відносини. Вони не погоджуються ні з чим, окрім свого бажання бути там, де вони є, кожен з власних причин", – йдеться у повідомленні.

Також повідомляють, що Рокаса грає молодий театральний актор Mantas Janciauskas. Також у фільмі поруч із Параді знімається польський актор Анджей Хира, відомий за головною роллю у "Катині" Анджея Вайди. Автор сценарію та режисер стрічки – Шарунас Бартас.

Зазначається, що  зйомки "Інею" розпочалися у грудні 2016 роу. Близько двох тижнів зйомки тривали на межі із окупованим Кримом.

Французька продюсерка стрічки Janja Kralj з кінокомпанії KinoElektron зазначила, що "Іней" – це "амбітне засніжене роуд-муві, що рухається крізь Литву, Польщу та Україну аж до зони військових дій" і назвала стрічку "унікальною подорожжю в українське сьогодення".

Також повідомляють, що наприкінці грудня 2016-го видання Libération назвало "Іней" з-поміж двадцяти стрічок, заради яких у 2017 році варто продовжувати ходити в кіно – поруч із новими фільмами Мартіна Скорсезе, Філіппа Гарреля, Лава Діаза та інших майстрів світового кінематографа.

Зазначається, що 19 жовтня 2016 року Держкіно уклало контракт про надання державної підтримки фільму "Іней" розміром 11 млн 480 тис. грн.

"Угоду було підписано із продюсерським центром "Інсайт Медіа". Раніше проект отримав підтримку Міністерства культури Литви і Литовського фільмового центру на суму 644 тис. євро. Загальна вартість фільму – 39 млн 900 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у грудні, в процесі зйомок фільму Параді відвідала Київ. Тоді її помітили у центрі маста, в районі Бесарабки.

Як повідомлялося раніше, режисер Ахтем Сейтаблаєв розповів, як поблизу Києва готуються до зйомок фільму про захисників Донецького аеропорту - "Кіборги".

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme