У Трампа відібрали смартфон, - ЗМІ

Перед інавгурацією обраному президенту США Дональда Трампу довелося перестати користуватися своїм Android-телефоном і поміняти його на більш захищений смартфон, затверджений Секретної службою

Про це повідомляє агентство Associated Press з посиланням на одного Трампа, який побажав залишитися анонімним, передає Depo.ua.

За словами джерела, відмовитися від старого смартфона Трампа змусило агентство безпеки. Точно невідомо, який телефон він використовував до вимоги, але раніше ЗМІ повідомляли, що це була одна з версій Samsung Galaxy. Модель і характеристики захищеного гаджета від Секретної служби не поширюються. При цьому неясно, чи буде телефон конфіскований або просто Трампу заборонять його використовувати.

Також, пишуть The New York Times, крім смартфона Трамп отримає новий телефонний номер, який буде у обмеженого числа людей. В AP відзначили, що раніше до обраного президента Америки було легко додзвонитися, а його особистий номер був у багатьох журналістів, політиків і зірок. Наприклад, після перемоги на виборах Трампу подзвонив прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл, який в свою чергу попросив номер у гольфіста Грега Моргана.

Зазначимо, Барак Обама при вступі на президентську посаду в 2008 році отримав в своє розпорядження "сильно модифікований" Blackberry. Багато функцій на ньому були заблоковані, а номер телефону президента майже ніхто не знав. Навіть вищим чиновникам доводилося зв'язуватися з ним через телефонний комутатор Білого дому. Пізніше Обама змінив Blackberry на iPhone.

У листопаді 2016 року The New York Times розповів, що Дональд Трамп стурбований перспективою опинитися "ізольованим" без свого телефону. При цьому в Обами був телефон з доступом в Твіттер, але, як зазначило джерело AP, він рідко писав щось без узгодження зі своїм штабом.

Нагадаємо, інавгурація обраного президента США Дональда Трампа відбудеться сьогодні, 20 січня. Трамп складе присягу на двох Бібліях: Лінкольна та дитячій.

Сьогодні у центрі Вашингтона сталися сутички між групою протестувальників, які виступають проти президентства Трампа, та поліцією.

Бойкот інавгурації Трампа оголосили 62 конгресмени.

Зазначимо, що хвиля невдоволення обраним президентом США почалася після того, як він розкритикував відомого захисника цивільних прав, конгресмена Джона Льюїса.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme