У Roshen розповіли, як на Росії три роки душили їхній бізнес

Протягом трьох останніх років на Росії чинився організований владою економічний та політичний тиск на Липецьку фабрику Roshen, що призвів до скорочення на ній виробництва утричі

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомила прес-секретар корпорації Катерина Македонська, передає Depo.ua.

Вона пояснила, що було кілька економічних та політичних причин для такого рішення.

"Ще у 2013 році, коли запроваджена необґрунтована заборона Росспоживнаглядом на імпорт продукції українського виробництва, тривала постійна дискредитація діяльності фабрики у ЗМІ, чинився постійний тиск органів влади на торгові організації через продажі продукції Липецької кондитерської фабрики. Внаслідок цього були масові скорочення персоналу, наразі 700 людей вже проінформовані про таке рішення", - зазначила Македонська.

За її словами, закриття фабрики планується на кінець квітня з повною консервацією виробничих та інфраструктурних об’єктів. 

Нагадаємо, що офіційне повідомлення Roshen про намір зупинити Липецьку фабрику з'явилося сьогодні вранці

Арешт майна Липецької кондитерської фабрики, накладений слідчим комітетом Росії в рамках порушеного кримінального провадження, зробив продаж фабрики неможливим. Президент Петро Порошенко почав реструктуризацію своїх активів Roshen і у січні 2016 року заявив, що передав свою частку "Рошен" у незалежний "сліпий" траст під управлінням іноземного банку.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme